Direct la conținutul principal

Cum funcționează lista de așteptare în Goldie

Află cum configurezi, gestionezi și ștergi înscrierile de pe lista de așteptare, inclusiv cum faci programări pentru clienți atunci când se eliberează un interval și cum controlezi setările listei de așteptare.

Cerințe:
Versiunea minimă a aplicației Goldie: 53.0.0
Planuri: Pro Plus


Lista de așteptare Goldie le permite clienților să își exprime interesul pentru o anumită dată și oră atunci când nu există niciun interval disponibil. Goldie îți monitorizează calendarul și, în funcție de modul ales pentru lista de așteptare, te anunță automat pe tine sau pe client atunci când se eliberează un interval potrivit.

Unde găsești lista de așteptare


Accesează Meniul din stânga → Listă de așteptare (aflată sub Clienți). Toate rolurile (proprietarul contului, administratorul și personalul) pot vedea și folosi lista de așteptare.

Prima dată când o deschizi, vei vedea un ecran de prezentare a funcției. După ce ai cel puțin o înscriere, vei ajunge direct la lista cu înscrieri.

Cum adaugi un client pe lista de așteptare


Poți adăuga manual clienți direct din aplicație:

  1. Accesează Meniul din stânga → Listă de așteptare

  2. Apasă pe butonul + (în dreapta jos)

  3. Selectează clientul, data și ora preferate (Oricând, Dimineața sau După-amiaza), serviciile și, opțional, produse și notițe

  4. Apasă pe Salvează

Clientul primește un e-mail de confirmare cu detaliile înscrierii pe lista de așteptare și un link prin care își poate vedea înscrierea.

Clienții se pot înscrie și singuri pe lista de așteptare, din pagina ta de programări online, atunci când această opțiune este activată în setări.

Cum funcționează lista de așteptare


Din perspectiva clientului, procesul este simplu. Atunci când intră pe pagina ta de programări online și nu găsește niciun interval disponibil, va vedea opțiunea „Înscrie-te pe lista de așteptare”. Selectând-o, clienții pot:

  • Să aleagă data preferată

  • Să selecteze intervalul orar preferat (Oricând, Dimineața sau După-amiaza)

  • Să își introducă datele de contact

  • Să selecteze serviciile și produsele dorite

Statusurile înscrierilor

Fiecare înscriere de pe lista de așteptare are unul dintre următoarele două statusuri:

  • Se așteaptă disponibilitate: nu a fost găsit încă niciun interval potrivit. Goldie îți monitorizează calendarul.

  • Disponibil pentru programare: s-a eliberat un interval care corespunde solicitării clientului. Pe înscriere apare butonul Programează acum.

Înscrierile sunt ordonate după dată, începând cu cele mai vechi. Înscrierile transformate în programări sau care au expirat sunt eliminate automat din listă.

Cum faci o programare dintr-o înscriere de pe lista de așteptare


Când un interval este marcat ca disponibil pentru programare:

  1. Apasă pe înscriere, apoi pe Programează acum

  2. Se deschide ecranul Programare nouă, cu toate detaliile completate, inclusiv intervalul orar disponibil

  3. Confirmă programarea ca de obicei

Pentru înscrierile care încă așteaptă disponibilitate:

  1. Apasă pe meniul cu trei puncte (⋮) al înscrierii

  2. Selectează Programează acum

  3. Se deschide ecranul Programare nouă, completat cu data solicitată de client și cu ora 9:00 setată implicit; ajustează ora înainte de a salva

Cum elimini un client de pe lista de așteptare


Pentru a șterge o înscriere de pe lista de așteptare:

  1. Accesează Meniul din stânga → Listă de așteptare

  2. Găsește înscrierea clientului în listă

  3. Apasă pe meniul cu trei puncte (⋮) din partea dreaptă a înscrierii

  4. Selectează Elimină de pe lista de așteptare

  5. Apasă pe Șterge în mesajul de confirmare

Înscrierea este eliminată definitiv. Această acțiune nu creează și nu anulează nicio programare; doar scoate clientul de pe lista de așteptare.

Notă: dacă ștergi un client din lista de clienți, toate înscrierile lui de pe lista de așteptare sunt șterse automat.

Clienții pot părăsi oricând singuri lista de așteptare, apăsând pe Părăsește lista de așteptare din e-mailul de confirmare sau din contul lor de client.

Setările listei de așteptare


Doar proprietarul contului poate accesa setările listei de așteptare. Accesează Meniu (☰) → Listă de așteptare → apasă pe pictograma roată dințată sau apasă aici.

Ca proprietar al afacerii, ai la dispoziție două moduri principale de gestionare a înscrierilor de pe lista de așteptare:

Mod automat (implicit):


În modul automat, sistemul ocupă proactiv intervalele libere. Atunci când are loc o anulare sau se eliberează un interval nou, sistemul în mod automat:

  • Identifică înscrierile potrivite de pe lista de așteptare

  • Îi trimite clientului o notificare prin e-mail cu linkul Programează acum

  • Îi permite clientului să rezerve singur intervalul nou disponibil

Acest mod este ideal pentru afacerile care vor să reducă la minimum intervențiile manuale și să lucreze cât mai eficient.

Mod manual:


Modul manual este potrivit pentru cei care preferă să aibă un control mai direct. Atunci când se eliberează un interval, vei primi o notificare push cu detalii despre înscrierea potrivită de pe lista de așteptare. Apoi poți:

  • Să verifici clienții care așteaptă

  • Să decizi pe care client îl programezi

  • Să atribui manual intervalul nou disponibil, folosind acțiunea Programează acum

Acest mod îți oferă mai multă flexibilitate și îți permite să iei decizii de programare mai personalizate.

Permite clienților să se înscrie online pe lista de așteptare:

Activează sau dezactivează această opțiune pentru a controla dacă lista de așteptare apare pe website-ul tău de programări. Opțiunea este activată implicit. Dacă o dezactivezi, lista de așteptare dispare de pe pagina de programări, lucru util atunci când vrei să gestionezi lista de așteptare doar manual, din aplicație.

Cum funcționează notificările


Când un client se înscrie online (în ambele moduri): primești o notificare push și o notificare în aplicație. Sunt anunțați proprietarul contului, administratorii care au toate setările de notificare activate și membrul echipei solicitat.

Când se eliberează un interval:

  • Mod automat: clientul primește un e-mail cu butonul „Programează acum”. După ce clientul confirmă, în secțiunea Notificări apare eticheta „DE PE LISTA DE AȘTEPTARE”.

  • Mod manual: primești o notificare push și o alertă în aplicație ca să faci programarea în numele clientului.

Nu ai găsit ce cauți? Revino la pagina de pornire a Centrului de Ajutor pentru a căuta articole suplimentare sau contactează-ne! Suntem întotdeauna aici să te ajutăm.

Ați primit răspuns la întrebare?