Direct la conținutul principal

Ce se întâmplă când niciun membru al echipei nu este disponibil pentru programări online

Află ce îți afișează Goldie atunci când dezactivezi programările online pentru ultimul membru al echipei disponibil și ce văd clienții pe website-ul tău de programări.

Fiecare membru al echipei are setarea Disponibil pentru programări online, care stabilește dacă clienții îl pot programa de pe website-ul tău de programări. Dacă o dezactivezi pentru toată lumea, clienții nu mai pot face programări online, chiar dacă programările online sunt în continuare activate. Acum, Goldie te avertizează înainte să se întâmple acest lucru și le arată clar clienților că programările online nu sunt disponibile.

Pentru a afla cum modifici această setare pentru un membru al echipei, consultă articolul Cum configurezi membrii personalului pentru programările online?

Avertizarea din aplicație


Când dezactivezi opțiunea Disponibil pentru programări online pentru ultima persoană care mai este disponibilă pentru programări online, Goldie îți cere să confirmi înainte de a salva modificarea. Mesajul afișat diferă în funcție de faptul că lucrezi singur sau cu o echipă.

Pentru a găsi această setare în Goldie, accesează Meniu (☰) → Personal → selectează membrul echipei → Editează.

Dacă lucrezi singur

Vei vedea o fereastră cu titlul Dezactivezi programările online? Aceasta îți explică faptul că clienții nu vor mai putea face programări online la tine, că pagina ta de programări va arăta că programările online nu sunt disponibile și că programările deja existente în calendar nu sunt afectate.

Dacă ai planul Pro Plus

Vei vedea o fereastră cu titlul Dezactivezi programările online pentru toată echipa? Aceasta afișează numele membrului echipei care este ultima persoană disponibilă pentru programări online și îți explică faptul că, prin dezactivarea opțiunii, clienții nu vor mai putea face programări online, iar pagina ta de programări va arăta că programările online nu sunt disponibile. Programările deja făcute nu sunt afectate.

Confirmă sau anulează

Apasă pe Confirmă pentru a păstra setarea dezactivată. Clienții nu vor mai putea face programări online până când cel puțin un membru al echipei nu devine din nou disponibil pentru programări online.

Apasă pe Anulează pentru a închide fereastra. Setarea se activează din nou, iar pentru clienții tăi nu se schimbă nimic.

Ce văd clienții pe website-ul tău de programări


Dacă programările online sunt activate, dar niciun membru al echipei nu este disponibil pentru programări online, website-ul tău de programări îi informează pe clienți, în loc să afișeze un buton care nu funcționează.

Butonul Programează acum rămâne activ. Când un client apasă pe el, vede un mesaj cu titlul Programările online nu sunt disponibile momentan, care explică faptul că afacerea nu acceptă programări online în acest moment și îl roagă să ia legătura direct cu tine. Clientul poate apăsa pe Vezi datele de contact pentru a vedea informațiile tale de contact.

În zona Servicii a website-ului de programări, clienții văd același mesaj: „Această afacere nu acceptă programări online în acest moment. Ia legătura direct cu afacerea pentru a-ți face programarea.”

Cum reactivezi programările online


Pentru ca clienții să poată face din nou programări online, activează opțiunea Disponibil pentru programări online pentru cel puțin un membru al echipei. Website-ul tău de programări revine la normal imediat ce o persoană devine disponibilă pentru programări online.

Dacă vrei să oprești intenționat toate programările online, poți folosi în schimb comutatorul principal pentru programările online. Pentru a face acest lucru în Goldie, accesează Meniu (☰) → Setări → Programări online. Află mai multe în articolul Cum activezi sistemul de programări online?

Nu ai găsit ce cauți? Revino la pagina de pornire a Centrului de Ajutor pentru a căuta articole suplimentare sau contactează-ne! Suntem întotdeauna aici să te ajutăm.

Ați primit răspuns la întrebare?